Der bliver skruet endnu et hak op for testkapaciteten, når større dele af samfundet åbner på onsdag. Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed opfordrer borgerne til at udnytte hele åbningstiden på teststederne for at undgå kø.

Danmarks samlede testkapacitet justeres løbende efter behovet for test, og i forbindelse med næste fase i genåbningen opskaleres kapaciteten af de private hurtigtest med yderligere 100.000 daglige tests, så det nu er muligt at teste 570.000 om dagen i det fintmaskede net.

I alt er testkapaciteten i det fintmaskede net nu på:

Hurtigtest: 400.000

PCR-test: 170.000

Ud over de 570.000 mulige test pr. dag i det fintmaskede net bliver elever og studerende testet i skoler og uddannelsesinstitutioner, og de mange test her vil tage en del af presset på de allerede eksisterende teststeder.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, siger:

”Vi arbejder hele tiden for, at det fintmaskede net af teststeder har den rette kapacitet, så de nye krav om test bliver så nemme som muligt for borgerne at kunne overholde. Nu kommer der endnu flere hurtigtest til rådighed. Har man mulighed for at blive testet på tidspunkter og teststeder, hvor der er mindre travlt, så vil jeg opfordre folk til at komme der.” 

På coronasmitte.dk kan man se et kort over de mange teststeder i Danmark. Kortløsningen linker også til de private leverandørers hjemmesider, hvor man kan finde information om, hvornår der kan forventes travle perioder ved hurtigteststederne.