Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold for at sikre en bedre service til de mange borgere, som vil testes. Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

Efterspørgslen på PCR-test er stigende, og det har visse steder resulteret i kø – særligt på de PCR-teststeder, hvor man kan få en test uden at bestille tid.

For at sikre en så smidig og nem proces som muligt for alle borgere, som skal PCR-testes, har myndighederne besluttet, at alle borgere fremover igen skal bestille tid til deres PCR-test. Fuldstændig som det fungerede inden sommerferien. Med tidsbestilling fordeles borgere, der ønsker en test, over hele dagen fremfor at ”klumpe sig sammen” på særlige tidspunkter. Dermed vil risikoen for kø blive mindre.

Kravet om tidsbestilling gælder fra fredag d. 12. november, og det er allerede nu muligt at bestille tider på coronaprover.dk.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”Vi følger hele tiden udviklingen i denne epidemi, og vi justerer vores set-up alt efter behovet for test og for at tilbyde den bedste service. Ved at genindføre tidsbestilling på alle PCR-teststeder kan vi mindske køerne og sørge for en mere gnidningsfri oplevelse for borgerne. Vi har en stor testkapacitet til rådighed, og hvis vi får brug for det, kan vi skrue yderligere op, så vi kan teste endnu flere.”

Siden starten af oktober har man kunnet få en hurtigtest på udvalgte PCR-teststeder. Med genetableringen af hurtigtest i hele landet fjernes muligheden for hurtigtest på PCR-teststederne. I stedet henvises borgere med behov for hurtigtest til de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder, og der kommer løbende flere teststeder til.

Ændringen gælder fra fredag den 12. november. Hurtigtest på udvalgte PCR-teststeder kan indføres igen ved behov.

Testkapaciteten er aktuelt 150.000 PCR-test om dagen og 100.000 hurtigtest om dagen. I sidste uge blev der hver dag foretaget ca. 110.000 PCR-test i gennemsnit i det landsdækkende net af teststeder. Antallet af hurtigtest foretaget af de private leverandører lå tirsdag d. 9. november på ca. 56.000.  

Sundhedsmyndighederne anbefaler PCR-test. Det gælder særligt, hvis du har symptomer eller er nær kontakt. Læs mere om, hvornår du skal testes på coronasmitte.dk.

Husk, at når du skal testes for coronasmitte anbefaler sundhedsmyndighederne fortsat, at du bruger mundbind.

Bestil tid til en PCR-test på coronaprøver.dk