Ny direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed

17-11-2020

Fungerende direktør Lisbet Zilmer-Johns udnævnes til direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed med virkning fra den 1. december 2020.

Lisbet Zilmer-Johns har fungeret som direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed siden den 28. august 2020. Hun har tidligere været bl.a. sikkerhedskoordinator i Statsministeriet og vicedirektør for udenrigspolitik i Udenrigsministeriet.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

”Styrelsen for Forsyningssikkerhed understøtter, at sundhedsmyndighederne løbende kan teste borgerne for COVID-19 og sikrer også, at der er fyldte lagre af mundbind, håndsprit og andre kritiske ressourcer. Det er en vigtig rolle under en verdensomspændende pandemi. Lisbet Zilmer-Johns har som fungerende direktør for styrelsen været med fra styrelsens oprettelse, og jeg er sikker på, at hun er den helt rette til at fortsætte arbejdet med at gøre samfundets beredskab robust – både i forhold til de aktuelle udfordringer og ved fremtidige kriser.”

Kommende direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed udtaler:

”Jeg er utroligt glad for være blevet udnævnt som direktør, og jeg ser frem til at fortsætte opgaven med at opbygge Styrelsen for Forsyningssikkerhed. Vi har heldigvis et godt afsæt i form af det arbejde, som er blevet varetaget af Den nationale operative stab (NOST) under COVID-19. Vi skal skabe robuste nationale lagre af værnemidler og kritiske ressourcer og fortsætte den praktiske understøttelse af den nationale teststrategi. Det er vigtigt for mig at opbygge et godt og tæt samarbejde med både sundhedsmyndigheder, øvrige beredskabsmyndigheder, regioner og kommuner, da det er helt afgørende for, at styrelsen bliver en succes.” 

 

Lisbet Zilmer-Johns er uddannet cand.scient.pol. fra 1992. Lisbet Zilmer-Johns er 55 år.

 

CV

2020 –               Fungerende direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed

2019-2020         Vicedirektør og fungerende direktør i Udenrigsministeriet

2017-2019         Centerchef i Udenrigsministeriet

2013-2017         PSC Ambassadør, EU, Bruxelles

2007-2013         Sikkerhedskoordinator og kontorchef i Statsministeriet

 

PRESSEKONTAKT

Presse- og kommunikationsrådgiver
Justitsministeriet
Mobil: 30 71 04 70